Ņemu tomātus un salieku burkās: Šādā veidā tie stāv bez karsēšanas līdz nākamajai ziemai – glabāju istabā

Tomāti ir viens no iecienītākajiem ziemas ēdieniem. Jūs varat tos pagatavot pēc vienkāršas receptes, nekarsējot.

Marinēti tomāti ir garšīgs un veselīgs papildinājums jebkurai maltītei. Izvēloties tomātus marinēšanai, ir svarīgi izvēlēties šķirnes, kas saglabā savu formu un tekstūru marinēšanas procesā.

Šeit ir dažas tomātu šķirnes, kas ir īpaši piemērotas marinēšanai:

‘Roma’ (Plūmju tomāti)

Forma: Ovāla, plūmju formas

Īpašības: Biezas miziņas un gaļīgs iekšpuses, mazāk sēklu un sulas, kas padara tos lieliski piemērotus marinēšanai.

‘San Marzano’

Forma: Gara, plūmju formas

Īpašības: Biezas miziņas, maz sēklu un intensīva garša, kas padara tos par populāru izvēli marinēšanai un konservēšanai.

‘Cherry’ (Ķiršu tomāti)

Forma: Mazs, apaļš

Īpašības: Saldi un sulīgi, ideāli piemēroti mazām marinādes burciņām. Šie tomāti saglabā savu formu un kraukšķīgumu.

‘Grape’ (Vīnogu tomāti)

Forma: Mazs, ovāls

Īpašības: Saldi, ar blīvu tekstūru, labi saglabā savu formu un kraukšķīgumu marinādes procesā.

‘Green Zebra’

Forma: Vidēji liels, ar zaļām un dzeltenām svītrām

Īpašības: Kraukšķīgi un ar skābu garšu, kas piešķir marinētajiem tomātiem interesantu un atsvaidzinošu garšu.

‘Campari’

Forma: Vidēji liels, apaļš

Īpašības: Salds un sulīgs, ar izteiksmīgu garšu, labi saglabā savu formu marinēšanas laikā.

Marinēšanas padomi

Izvēlieties vienāda izmēra tomātus: Tas nodrošina vienmērīgu marinēšanos.

Izmantojiet svaigus tomātus: Svaigi, stingri tomāti ir labākie marinēšanai, jo tie saglabā savu tekstūru un kraukšķīgumu.

Izmantojiet sterilizētas burkas: Lai nodrošinātu, ka marinētie tomāti ir droši un ilgstoši uzglabājami, izmantojiet sterilizētas burkas.

Pievienojiet garšvielas: Lai piešķirtu tomātiem bagātīgu garšu, pievienojiet dažādas garšvielas, piemēram, ķiplokus, diļļu sēklas, melnos piparus, lauru lapas un sinepju sēklas.

Marinēto tomātu ieguvumi

Bagāti ar antioksidantiem: Marinētie tomāti satur lielu daudzumu antioksidantu, piemēram, likopēnu, kas palīdz aizsargāt ķermeņa šūnas no bojājumiem.

Uzlabo gremošanu: Pateicoties fermentācijas procesam, marinētie tomāti satur labvēlīgas baktērijas, kas veicina gremošanas veselību.

Bagāti ar vitamīniem: Marinētie tomāti saglabā lielu daudzumu vitamīnu, piemēram, A, C un K, kas ir svarīgi imūnsistēmas stiprināšanai un kaulu veselībai.

Marinēti tomāti ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi. Izvēloties piemērotas tomātu šķirnes un pareizi sagatavojot marinādi, jūs varat baudīt šo gardo un veselīgo piedevu visu gadu.

Piedāvājam lielisku recepti šī garduma pagatavošanai ziemai, šķiriet nākamo lapu, lai iepazītos ar recepti….

Leave a Comment